menu
X

Nieuws

Wat is het geheim van het Katwijks Droomijs?

Tijdens een welverdiende vakantie zijn Krijn Verdoes en zijn vrouw Els afgereisd naar het uiterste puntje van Italië. Zij verbleven op het eiland Sicilië en daar at Krijn een ijsje wat hij nooit meer is vergeten: Siciliaans droomijs! De bijzondere smaken in combinatie met de Italiaanse sfeer gaven Krijn het idee om Italië naar Katwijk te halen. Hij besloot zijn favoriete smaken te combineren en zijn eigen droomijs te maken. Het bleek een groot succes: het Katwijks droomijs is hartstikke populair. Maar hoe komt dat toch? Wat is het geheim?

Mascarpone vormt de basis van het Katwijks droomijs. Dit is een jonge, zachte kaas die ook als belangrijk ingrediënt dient in tiramisu. Door de zachte structuur wordt mascarpone niet vaak verwerkt in ijs, maar in het droomijs van Krijn is het onmisbaar. De zachte smaak van de mascarpone wordt gecompenseerd met een fris, lichtelijk bitter, subtiel smaakje van sinaasappel. Naast mascarpone en sinaasappel besloot Krijn nog twee van zijn favoriete smaken toe te voegen: pistache en chocolade. De pistache wordt met chocolade bewerkt tot een variegato, waardoor het niet hard wordt en smeuïg blijft in het ijs. Stukjes bittere chocolade geven het ijs uiteindelijk de finishing touch die het verdient.

Het Katwijks Droomijs heeft zijn naam waargemaakt: het zachte ijs met een frisse, subtiele smaak van sinaasappel, overheerlijke variegato en bittere chocolade is voor mening Katwijker onmisbaar en niet te evenaren. Kom je ook een hapje proeven?

14 mei 2018

Deel:

Twitter

Meer nieuws

Wat is het geheim van het Katwijks Droomijs?

Krijn Verdoes heeft een groot aanbod ijssmaken, maar er is één smaak die anders is dan bij anderen: het Katwijks droomijs. Het Katwijks droomijs is hartstikke populair, maar wat is het eigenlijk precies? Lees hier verder.

Warm Winter Fest

In het centrum van Katwijk aan Zee is op vrijdagavond 19 januari een nieuw kleinschalig cultuurfestival: het Warm Winter Fest. Op twaalf locaties, variërend van café tot kerk en van atelier tot bakkerij, zijn die avond optredens en voorstellingen.

Sneeuw in Katwijk

In twee dagen tijd is Katwijk helemaal bedolven onder een dikke laag sneeuw: een echt winter wonderland. Bekijk hier de foto's.

Zeezijde bouwt

Zeezijde Katwijk bouwt! Het centrum wordt opnieuw ingericht en krijgt een nieuw, aantrekkelijker uiterlijk. De gemeente wil de leefbaarheid voor bewoners, bezoekers en ondernemers verbeteren door het verkeer in- en rond het centrum te doen afnemen.

In Style

Laat je op zaterdag 16 september in Stijl ontvangen in Zeezijde Katwijk. Tijdens een inspirerend Stijl-event zullen de winkels van Zeezijde Katwijk hun laatste trends op het gebied van fashion, food en lifestyle presenteren. Jouw kans om inspiratie op te doen voor het komende najaar- en winterseizoen. Om het nieuwe seizoen met elkaar feestelijk in te luiden wordt er van alles georganiseerd: modeshows, goodiebags, bubbels & bites, nieuwe collecties, nieuwe merken en nieuwe producten Verrassend en divers onder het genot van live muziek. Met wie ga jij in stijl shoppen? :) #Stijlevent #Zeezijde #Katwijk #Shoppen #Proeven #Beleven.

Alle berichten »
© 2018 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy