menu
X

Lunchcafé Locals

Laura van der Plas droomde er van jongs af aan al van een eigen bedrijf te beginnen. Het liefst wilde ze een eigen strandtent. Na eerst een aantal jaar horecaervaring opgedaan te hebben was ze klaar voor haar grote uitdaging en in 2013 opende ze op 21-jarige leeftijd haar eigen lunchcafé ‘Locals’ op het Andreasplein.

Het is vrijdagochtend en onder het genot van een heerlijke cappuccino spreek ik met haar af in het warm ingerichte lunchcafé. Het is nog redelijk vroeg, maar de eerste klanten zitten er al. Laura maakt met iedereen even een praatje en creëert op die manier meteen een leuke, intieme sfeer. Laura: “Toen ik mijn idee van een eigen lunchcafé begon uit te werken hadden mensen in mijn omgeving eerst wat twijfels. Je weet van tevoren natuurlijk niet zo goed wat je kunt verwachten en je moet een flinke investering doen. Toch heb ik zelf nooit getwijfeld. Dit was echt mijn droom en ik ging er voor. Mijn vriend heeft me daar altijd in gesteund en hij heeft heel veel geholpen. Ook nu helpt hij op de achtergrond nog heel veel mee.”

Een werkdag start voor Laura met het klaarzetten van haar homemade taarten en het afbakken van verse broodjes. “Ik kom hier ‘s ochtends alleen aan, maar heel lang alleen ben ik niet. Vaak komen de buurmannen al snel een bakje doen. Het is even leuk opstarten met elkaar en dan wordt het steeds een beetje drukker. Mensen komen hier voor een kopje koffie met iets lekkers, voor een gezellige lunch of voor een high tea. Het voelt soms echt als een woonkamer waar mensen de hele dag door op visite komen. Dat vind ik gezellig. Ik maak een praatje met mensen en probeer ook echt te onthouden waar we het over hadden. Dan kan ik daar een volgende keer weer op terug komen. Op die manier zorg je ervoor dat je echt een binding krijgt met een klant.”

Door deze persoonlijke binding met de klant probeert Laura zich onderscheidend te maken ten opzichte van andere horeca gelegenheden. Ook met de kaart probeert ze onderscheidend te zijn. “Ik wil dat klanten hier komen en dan iets kunnen drinken dat ze thuis niet drinken. Je moet als klant echt het idee hebben dat je verwend wordt. De ‘latte specials’ met slagroom zijn hier een voorbeeld van. Doordat je bij dit drankje veel kunt variëren met smaak, toppings en saus is het ook nog eens heel leuk om te maken. Het ziet er leuk uit en iedereen wordt er altijd heel blij van.”

Terugkijkend op de vier jaar dat Locals bestaat is Laura heel trots op wat ze heeft neergezet. “Wanneer je voor het eerst de sleutel van het pand krijgt is er nog helemaal niets en moet je vanaf nul alles opbouwen. Dat vond ik wel spannend. Zo’n drie maanden na de opening was het druk, zag ik dat mensen vaker begonnen terug te komen en waren er veel positieve reacties van klanten. Op dat moment dacht ik: ‘Volgens mij gaat dit gewoon lukken!’ Ik had er zoveel tijd in gestoken en dat moment, waarop je beseft dat het gewoon is gelukt, geeft heel veel voldoening. Ik heb heel veel mooie dingen meegemaakt, maar dat is wel een van m’n beste herinneringen.”

Ook blijft Laura vooruit kijken. Door zichzelf elk half jaar een specifiek doel te stellen probeert ze haar ambities voor de toekomst vast te stellen en altijd ergens in te groeien. Onlangs is ze naar aanleiding van haar eigen halfjaarlijkse doelen bijvoorbeeld een terras gestart en verhuurt ze tegenwoordig appartementen aan badgasten. Hele specifieke toekomstplannen heeft ze op dit moment nog niet, maar het runnen van een strandtent blijft toch een van haar grootste dromen.

Locals_Laura_Zeezijde2

 

Contact

Lunchcafé Locals
Andreasplein 16a
2225 GR Katwijk

Tel. +31649630322
broodjeszaaklocals@hotmail.com
http://localskatwijk.nl/

openingstijden

Wij gaan open om 09:30 uur
Dinsdag: 09:30 - 18:00
Woensdag: 09:30 - 18:00
Donderdag: 09:30 - 21:00
Vrijdag: 09:30 - 21:00
Zaterdag: 10:00 - 18:00
Zondag: 11:00 - 17:00

Delen

Lunchcafé Locals
© 2019 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy